29 juli 2020

BIOCOAT®  een nieuwe generatie staalconservering

Samen met onze partner Van Merksteijn Staalcoating zijn wij erin geslaagd om een nieuwe generatie staalconservering te ontwikkelen. BIOCOAT® is de meest milieuvriendelijke vorm van staalcoating in de huidige markt.

BIOCOAT® is de meest milieuvriendelijke vorm van staalcoating in de huidige markt. De coating is een vervanger voor het nabehandelen van staalconstructies met lijnzaadolie. Ook kan het een alternatief zijn voor het milieubelastende natlakken van constructies in binnensituaties. Biocoat is transparant, CO2 arm, aanpasbaar en herbruikbaar! BIOCOAT® past daarom volledig in de lijn van circulaire doelstellingen waar Design for Dissasambly centraal staat.

Hogere kwaliteit en langere levensduur

De coating van BIOCOAT® is gebruiksvriendelijk, volledig dekkend en toegankelijk voor elk doeleinde van staalconstructies in binnensituaties waarbij de luchtvochtigheid maximaal 40% is (belastingsklasse C1 en C2). BIOCOAT® bevordert de kwaliteit en levensduur van een staalconstructie ten opzichte van een onbehandelde constructie of een staalconstructie die is nabehandeld met lijnzaadolie.

De coating heeft een beschermende functie in de bouwfase. BIOCOAT® is milieuvriendelijk, omdat het met minder grondstofverbruik, energie, transport en afval wordt aangebracht op stalen balken. De transparante look zorgt voor een robuuste, industriële maar ook natuurlijke look. Dat maakt deze toepassing geschikt voor bedrijfshuisvesting, sporthallen, distributiecentra, maar ook voor utiliteitsbouw, zoals kantoren en winkels/winkelcentra.

Beschikbaarheid

BIOCOAT® is verkrijgbaar in transparant mat (ECO10), alsook in transparant glans (ECO20). Biocoat is toepasbaar voor binnensituaties met een maximale luchtvochtigheid van 40%. Classificatie C1 en C2 Voorbeeld C1 binnen:  Verwarmde gebouwen met een schoon binnenklimaat. Bijv. kantoren, winkels,scholen en hotels. Voorbeeld C2 binnen: Onverwarmde gebouwen waar condensatie kan optreden. Bijv. opslagplaatsen en sporthallen.

Direct contact met Circulairstaal®? Neem contact op via Whatsapp.