Circulairstaal®

Ambitieus om staalconstructies zo te ontwerpen dat ze volledig circulair zijn, waarbij wij een actieve bijdrage leveren aan de circulaire toekomst van Nederland. In een circulaire economie blijft de waarde van producten behouden, of producten en grondstoffen worden hergebruikt om de vernietiging van grondstoffen te minimaliseren.

Circulairstaal® 

Waarom recyclen terwijl hergebruik en bescherming van materiaalvoorraad zo dichtbij is? Waarom lasverbindingen niet vervangen voor connectors, waardoor een staalconstructie ook nog eens volledig demontabel is? Als staalbouwer zijn wij gespecialiseerd in het realiseren van XXL constructies voor grootschalige distributiecentra, maar daardoor ook verantwoordelijke voor een hoge milieu impact. Door volop in te zetten op circulaire staalconstructies zijn wij in staat de CO2 uitstoot van staal drastisch te verminderen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de volgende generatie staalbouwers.

Ambitieus om staalconstructies zo te ontwerpen dat ze volledig circulair zijn, waarbij wij een actieve bijdrage leveren aan de circulaire toekomst van Nederland.

Vernieuwen door te doen

Circulairstaal® focust op:

  • Het slimmer omgaan met grondstoffen, zoals ijzererts en cokes;
  • Reductie van CO2 uitstoot en minimaliseren van afval;
  • Staalconstructies behandeld met BIOCOAT®
  • Design for Disassembly;
  • Terugkoopgaranties;
  • Aanbod van leaseconstructies;
  • Geschikt voor BREEAM, GPR en overige duurzaamheidscertificeringen.

De tijd van praten en denken over CO2 reductie is voorbij. Laten we dóen.

Circulairstaal B.V.

Sterke roots

Circulairstaal B.V. kent haar roots in Brink Staalbouw, één van de grotere Nederlandse staalbouwers. Brink Staalbouw, met vestigingen in Barneveld en Nijverdal, is al geruime tijd actief op het gebied van circulaire staalconstructies en heeft in de achterliggende periode meermaals bewezen circulair te kunnen ontwerpen en te bouwen!

Design for disassembly

Design for Disassembly is meer dan demontabel bouwen. Disassembly met hoofdletter D. Het betekent nadenken over iedere stap in het proces, zodat onze volgende generatie voor minder uitdagingen zal staan

Direct contact met Circulairstaal®? Neem contact op via Whatsapp.