Design for Disassembly

Design for Disassembly is meer dan demontabel bouwen. Disassembly met hoofdletter D. Het betekent nadenken over iedere stap in het proces, zodat onze volgende generatie voor minder uitdagingen zal staan! Wij ontwerpen circulaire staalconstructies volgens deze principes. Bovendien bieden wij voor iedere nieuwe circulaire staalconstructie een terugkoopgarantie aan en zijn wij de partij voor het demonteren en hermonteren van bestaande staalconstructies.

Circulaire connectors

Jaarlijks produceert staalbouwend Nederland miljoenen tonnen staal voor de realisatie van grootschalige industrie en logistieke centra. Dit zijn staalconstructies die grotendeels tot stand komen middels lasverbindingen waarbij schadelijke lasdampen met CO2 vrij komen. Daarnaast wijzen cijfers uit dat minimaal 95% van deze constructies bij einde levensduur in ovens worden omgesmolten tot nieuwe staalprofielen. Een proces met hoge CO2 uitstoot, die meestal buiten Europa plaatsvindt.

Tijd voor een omslag. Waarom recyclen terwijl hergebruik en bescherming van materiaalvoorraad zo dichtbij is? Waarom lasverbindingen niet vervangen voor connectors, waardoor een staalconstructie ook nog eens volledig demontabel is? Als staalbouwer zijn wij gespecialiseerd in het realiseren van XXL constructies voor grootschalige distributiecentra, maar daardoor ook verantwoordelijk voor de mileuimpact die daaruit voorkomt. Wij nemen deze verantwoordelijkheid!

Design for Disassembly is meer dan demontabel bouwen. Het betekent nadenken over iedere stap in het proces, zodat onze volgende generatie voor minder uitdagingen zal staan!

Demontage en herbestemming

Circulairstaal is ervan overtuigd dat bouwers een wezenlijke rol krijgen als toekomstige grondstofleverancier. En als je kunt monteren moet je ook kunnen demonteren.
Wij helpen graag mee om bestaand leegstaand vastgoed te inventariseren op mogelijkheden voor demontage of herbestemming. 

alt tekst
Direct contact met Circulairstaal®? Neem contact op via Whatsapp.