Wij zijn CIRCULAIRSTAAL. Wij hebben de ambitie om staalconstructies zo te ontwerpen dat ze volledig circulair zijn. We willen hiermee een actieve bijdrage leveren aan de circulaire toekomst van Nederland. In een circulaire economie blijft de waarde van producten behouden, of producten en grondstoffen worden hergebruikt om de vernietiging van grondstoffen te minimaliseren.

Financieringsconstructies

Een staalconstructie is van nature al een product, wat grotendeels gerecycled wordt. Wat wij met CIRCULAIRSTAAL nastreven, is om de stalen componenten 1:1 te hergebruiken voor andere toepassingen. We bieden daarbij financieringsconstructies aan voor lease of terugkoop aan het einde van de economische levensduur.

Brink Staalbouw

CIRCULAIRSTAAL is een staalconcept van Brink Staalbouw (www.brinkstaalbouw.nl), één van de grotere Nederlandse staalbouwers. Brink Staalbouw (met vestigingen in Barneveld en Nijverdal) is al geruime tijd actief op het gebied van circulaire staalconstructies. Met Bedrijfsgebouw Fokker 7 heeft Brink Staalbouw, samen met de overige betrokken bouwpartners, de  Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2016 gewonnen, een bekroning van al de inspanningen op het gebied van circulariteit.

Vernieuwen door te doen

CIRCULAIRSTAAL focust op:

- het slimmer omgaan met grondstoffen, zoals ijzererts en cokes;
- reductie van CO2 uitstoot;
- minimaliseren afval;
- levering onbehandeld staal;
- toepassing van Donorstaal;
- Design for Disassembly;
- staalconstructies niet duurder maken;
- de omgang en samenwerkingsverbanden voor nieuwe financieringsvormen zoals lease en terugkoop;
- vernieuwing van eigendomsmodellen.

Meer informatie, neem dan contact op met het hoofdkantoor van Brink Staalbouw, telefoonnummer +31(0)342- 401 155.

Overtuigd? Neem nu contact met ons op.